Фальсифікація харчових продуктів

Дата: 12.12.13 р.

Назва заходу: фальсифікація харчових продуктів.

Місце проведення: бібліотека.

Мета: сформувати в учнів знання про фальсифікацію, її види, методи виявлення фальсифікація у домашніх умовах, розвивати спостережливість і допитливість, вміння застосовувати знання на практиці.

Кількість присутніх: 67 чоловік.

Запрошені: Гречаніченко Т.М., Харьков В.М., Берко В.О., Захарченко Т.П., Кураш Н.О.

В рамках декади харчового профілю викладачем спецтехнології Маландії Є.В. був проведений позаурочний захід на тему «Фальсифікація харчових продуктів» Під час проведення заходи учні виступили з повідомленнями, а також були проведені аналізи харчових продуктів фальсифікацію. Оскільки підробляють продукти масового споживання, тому були проведені такі досліди: аналіз молока пастеризованого на фальсифікацію, аналіз сметани на додавання не молочних компонентів, аналіз шоколаду на вміст дешевого какао-порошку, аналіз меду на натуральність, аналіз горілки на фальсифікацію. В кінці заходу були надані рекомендації споживачу. Присутні на заході відмітили високий рівень теоретичних знань та практики навичок учні, які вони здобувають на уроках спецтехнології з професії «Лаборант хіміко-бактеріонального аналізу; контролер харчової промисловості». Учні і присутні були задоволені заходом .