Відзначення подвигу героїв бою під Крутами

Дата 4.10.2013.р

Місце проведення – бібліотека

Назва заходу – година пам’яті

Тема – « Забули люди на завжди всі війни, але героїв нам не забути»

Мета – виховувати в учнів повагу до історичного минулого, патріотизму, мужність, відповідальність, сміливість, вчити брати приклад з людей, які захищали свою Батьківщину.

Кількість присутніх: 72 учні.

Запрошені: класні керівники, майстри в/н, учні групи №25, №26, №11, працівники бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка.

На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 26.08.2013р. №1/11 – 12053 щодо відзначення подвигу героїв бою під Крутами, у ліцеї проведено годину пам’яті «Забули люди назавжди всі війни, але героя нам не забути».

Працівники бібліотеки ім. Т .Г. Шевченка Чужиніна О.М., Кузьміна О.Л., провели для учнів I-II курсу бібліографічний огляд літератури «Бій під Крутами». Та продемонстрували відеофільм « Їх було 300». Бібліотекар ліцею Коник К.Г. повідомила, що 95 років тому 300 учнів українців пішло в безсмертя. Юнаки – герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають, вони живуть у пам’яті і справах наступних поколінь. Бо пам’ять – це основа майбутнього. Вона нам не дає забути сторінки нашої історії.

Всі присутні на заході вшанували пам’ять про подвиг юнаків – героїв, що загинули в бою під Крутами, хвилиною мовчання. Під час проведення години пам’яті учні усвідомили, що треба бути мужніми, сміливими, відповідальними, любити свою Батьківщину, бо сьогодні як ніколи вона потребує нашої підтримки і відданості.