Ювілейний ХХ Радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада 

Трансляція ХХ Радіодиктанту національної єдності відбудеться на таких платформах (натисніть для переходу):

радіо – UΛ: Українське радіоUΛ: Радіо Культура;

телебачення – UΛ: ПЕРШИЙUΛ: КУЛЬТУРА та регіональні канали;

інтернет – ютуб-канал та фейсбук-сторінка UΛ: Українське радіо.

Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна.

Організований Суспільним мовником спеціально до Дня української писемності та мови спецпроєкт стартує в ефірі телеканалу UΛ: ПЕРШИЙ, а також на UΛ: Українське радіо та UΛ: Радіо Культура о 9:00 (за київським часом). Передусім ведучі у студії розкажуть історію радіодиктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання, а сам диктант почнеться о 9:15 (за київським часом). Час для надсилання готового тексту – астрономічна доба. Текст диктанту буде оприлюднено на сайті UΛ: Українське радіо 11 листопада об 11:00 (за київським часом). Роботи будуть прийматися онлайн та офлайн. 

Паперового листа з диктантом потрібно надсилати за адресою:  вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Також свою роботу можна надсилати на електронну скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не приймаються. 

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт. За допомогою форми диктант можна надіслати з будь-якого гаджета. Електронну форму буде оприлюднено на сайті UΛ: Українське радіо 9 листопада. Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту.