Щастя жити на землі під мирним небом

Під таким девізом пройшла літературно-тематична година у бібліотеці Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту. Позакласний захід був покликаний сформувати усвідомлене розуміння учнів поняття «щастя».

«Часто ми нарікаємо на життя, навіть у дрібницях знаходимо причини злитися, а не розуміємо, що щастя у нас у руках, потрібно лише це зрозуміти. Адже щастя в простих речах: у співі перших весняних пташок, у краплях літнього дощу, у золоті осені і навіть у сніжинках, які намагаєшся піймати язиком. Наше життя – це вже щастя», – ствердно запевнила учнів Олена Забіяка, працівник бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка.

Літературно-тематична година «Щастя жити на землі під мирним небом» розпочалася із визначення поняття «щастя». Кожен мав змогу розповісти: що є щастям? Порівнявши вислови учнів із словниковими визначеннями, аудиторія дійшла згоди, що щастя – це життя. Організатори заходу  залучили величезний фонд української народної творчості для «виведення» формули щастя. Учасники пообіцяли  дотримуватися її та розповсюджувати серед своїх знайомих.

Тиха та тепла атмосфера заходу заполонила серця усіх присутніх, і назавжди запам’яталися такі прості, але водночас пророчі слова:

Щастя – це вічна дорога земна,
Щастя – це літо, зима і весна,
Щастя – це сонце, злива і сніг,
Щастя – це пісню ділити на всіх,
Щастя – це віра в добро і любов,
Щастя – це музика вільних дібров,
Щастя – це друзі і рідний твій дім.
Щастя – це світ, подарований всім.
 

Напишіть відгук