Світле свято Великодня

Христос воскрес! Христос воскрес!
 
Радість з неба ся являє,
Пасха красна днесь витає,
Радуйтеся щиро нині,
Бог дав щастя всій родині,
Бог дав радість нам з небес:
 
Христос воскрес!Христос воскрес!

 

Напередодні світлого свята Воскресіння Христа у Сумському вищому професійному училищі будівництва та автотранспорту пройшла година духовності. Вона була спрямована на розширення знань учнів про святкування Великодніх свят. Адже вони мають глибокі корені в українсько-християнських традиціях.

«Найсвітліше свято… Великодень. Саме тому справжній християнин має дотримуватися звичаїв та обрядів, викоханих нашим народом протягом тисячоліть. Воскресіння Господнє в усі часи давало людям наснагу вірити, любити, прощати», – зазначила бібліотекар Катерина Коник.

Година духовності пройшла під назвою «Вітає людство небесного сина». Вона ствердила, що потрібно бути милосердними, примиритися з ближніми та відкрити свою душу для вогника добра та милосердя. У ході заходу учні дізналися багато про звичаї та традиції підготовки та святкування Великодня: Чистий Четвер очищає, Страсна П’ятниця готує, Великодень світло в душі ллє.

Народна мудрість наголошує, що, якщо хочеш зупинити зло, потрібно змінитися самому. А Великодень – якраз той час, коли збуваються світлі сподівання та наміри.

Христос воскрес! Христос воскрес! 
Радуйтеся, Божі люди,
Хай між вами гнів не буде,
Хай цвіте любов все Божа,
Чиста, мила, як квіт-рожа,
Бо любов прийшла з небес: 
Христос воскрес! Христос воскрес!

Напишіть відгук