Шукаємо «внутрішні ресурси»

Ні дня без заходу! 20 листопада ознаменувалося семінаром-практикумом на тему «Умови розвитку та наповнення «внутрішніх ресурсів» педагогічних працівників».
 

Педагогічна діяльність вважається однією з найбільш енергоємних. Для її здійснення потрібні величезні психічні, інтелектуальні та емоційні витрати. Особливо актуальним питанням щодо збереження психічного здоров’я педагогів постало в останні роки. Сучасні умови суспільства диктують свої правила: до особистості вчителя зросли вимоги батьків, все більше потрібно навичок, знань і умінь щодо подолання труднощів у встановленні контактів із учнями, колегами…
 
Зміни в системі освіти також підвищують планку в роботі педагога: вітаються передові педагогічні технології, творчість, проектна діяльність. У освітян збільшується навчальне навантаження, а разом із ним і нервово-психічне напруження особистості та перевтома.
 
Під час заходу учасники розказали про свої «джерела сили» та взяли участь у кількох цікавих активностях, що стимулюватимуть до пошуку рівноваги в нелегкій педагогічній праці.