Викладачами не стають, ними народжуються

Маландій Євгенія В’ячеславівна – викладач спецтехнологій лаборантів хіміко-бактеріологічного аналізу та контролерів харчової продукції. Вона вже котрий рік поспіль навчає молодь, передає власний досвід та з глибокою повагою ставиться до своїх зобов’язань.

А починалося все із Сумського національного аграрного університету, де здобувала освіту вдумлива та старанна студентка Євгенія. Вона навіть не замислювалась над педагогічною діяльністю. «Моя робота спочатку була хобі. А зараз я зрозуміла,що педагогіка – це єдина наука, яка може змінити світ… Я дуже люблю свою роботу, мені цікаво з учнями та колегами», – стверджує викладач.

DSCN6387Євгенія Маландій – активна учасниця життя училища, вона готує учнів до олімпіад та конкурсів, сприяє розвитку матеріально-технічної бази навчального закладу, завжди бере участь у виховній та позакласній роботі.

Сьогодні вона поділилася секретами власного успіху:

–                     Моє життєве кредо: Життя – це постійний рух, нові цікаві знайомства і взаємодопомога, але якщо не вдається змінити ситуацію – зміни своє ставлення до неї;

–                     Пізнати і навчити дитину … у цій складній справі немає готових рецептів. Але вважаю, що насамперед треба зрозуміти учня як особистість, розгледіти його індивідуальні особливості. “Прив’язуючи” навчальні завдання до життєвого досвіду дитини, використовуючи сучасні технології, можна досягтипоставлених цілей.

–                     Котрийрік поспіль навчаю дітейта щоразу навчаюся від них сама. Тому успіх своєї педагогічної праці вбачаю у постійному спілкуванні з дітьми, у взаємній любові вчителя і учня, у вмінні “запалити” дітей, мотивувати їх до роботи.

–                     Працюючи за системою розвивального навчання, прагну не робити поділу між дітьми на сильних і слабих, а вчу їх цінувати свою працю та намагатися виконувати її якнайкраще.

–                     Щоденне спілкування з учнями дає мені силу, радість життя, надію на те, що і я буду чимось корисна для України. Коли в учня загоряються цікавістю оченята, коли я бачу, що в його голові народжується ідея, коли він з радістю поспішає вранці до училища, – я щаслива.

–                     Увесь час пам’ятаю, що повинна бути для учнів зразком у всьому.

 

DSCN8362Такі секрети педагогічної майстерності Євгенії Маландій – звичайної людини, яка колекціонує статуетки, дуже любить кімнатні квіти, в’язання крючком та … рибалку, але разом з тим Викладача, якого хочеться наслідувати, до якого на заняття поспішають учні за новою порцією цікавих та корисних порад.

«Завжди пізнавайте світ і себе,навчайте цьому інших. Не зупиняйтесь на досягнутому, прагнітьдо самовдосконалення», – такий рецепт пропонує Євгенія Маландій і запрошує на навчання до Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту усіх активних, свідомих та готових відкривати світ!

Напишіть відгук