(погляд під мікроскопом)
Сучасне суспільство потребує спеціалістів робітничих професій – тих, на кому тримається держава. Економісти не проведуть аналіз якості молочних продуктів, юристи не визначать рівень забруднення повітря чи води мікроорганізмами, а банкір не скаже – свіжі продукти перед вами чи фальсифікація. Все це лежить на тендітних плечах лаборантів хіміко-бактеріологічного аналізу та контролерів харчової продукції.
Сьогодні пропонуємо вам у найкоротші терміни дізнатися хто такий лаборант, об’єкт його діяльності, і що чекає наших випускників?
Особливості: це ексклюзивна робота з харчовою продукцією, працівники цього напрямку тестують м’ясо-молочні, рибні та інші продукти; завжди «в курсі» свіжості та якості харчів.
Учні вивчають мікробіологію, спецтехнології, техніку лабораторних робіт, проводять лабораторні аналізи та вчаться розрізняти якісні продукти від фальсифікату.
Працевлаштування: хлібозаводи, молокозаводи, м’ясокомбінати, кондитерські фабрики та консервні заводи; водоканал; харчові лабораторії та лабораторії при ринках харчових товарів; санітарно-епідеміологічні служби. Всюди, де справа йде з харчовими продуктами, потрібен лаборант-професіонал.
Матеріально-технічне забезпечення: лабораторії обладнані якісними препаратами та лабораторним обладнанням. Серед них і аквадистилятор, і муфельна піч, і рефрактометр, і біологічні мікроскопи та багато іншого.
Удосконалення отриманих навичок: випускник може безперешкодно продовжити навчання та підвищити кваліфікацію в Сумському національному аграрному університеті, Сумському технікумі харчової промисловості.
Зверни увагу! Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту єдине в Сумській області пропонує отримати професію ЛАБОРАНТА ХІМІКО-БАКТЕРІОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ ТА КОНТРОЛЕРА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ.
Вступити ти можеш за співбесідою (ніяких екзаменів чи ЗНО).
Ми робимо крок на зустріч майбутнім спеціалістам! Приходь до нас!