Всесвiтнiй день охорони працi

 

ЗВЕРНЕННЯ Організаційного комітету з підготовки та проведення Дня охорони праці в Україні у 2020 році (натисніть для переходу) 

28 квiтня – Всесвiтнiй день охорони працi. За оцiнками Мiжнародної органiзації працi (МОП), щорiчно вiдбувається понад 270 мiльйонiв нещасних випадкiв на виробництвi. Кожного дня в свiтi вмирають в результатi нещасних випадкiв близько 5000 осiб, у рiк – вiд 2 до 2,3 мiльйонів осiб. Для запобiгання нещасним випадкам на виробництвi iснують цiлi iнженернi системи з технiки безпеки. 3 урахуванням специфiки того чи iншого робочого процесу розробляються вiдповiднi iнструкції, приписи, правила з технiки безпеки, вводиться систематичний iнструктаж працiвникiв i всього персоналу, до штату вводиться інженер з технiки безпеки, а якщо це не є можливим, то його функцiї бере на себе або дублює начальник пiдроздiлу, змiни, майстер або бригадир.

Iдея проведення Всесвiтнього дня схорони працi бере початок вiд Дня пам’ятi загиблих працiвникiв, уперше проведеного американцями та канадцями в 1989 роцi в пам’ять про працiвникiв, якi загинули та отримали травму на виробництвi. У цей день бiльш нiж в ста країнах свiту проводяться заходи, спрямованi на привернення уваги громадськостi до невирiшених проблем із охорони працi. В Українi цей День отримав назву «День охорони працi», i вiдзначається згiдно з Указом Президента України № 685/2006 вiд 18 серпня 2006 року щорiчно 28 квiтня. Благаємо, дотримуйтесь правил з технiки безпеки!