Інтернет – шлях до знань чи у прірву?

13 березня  у Сумському вищому професійному училищі будівництва та автотранспорту відбувся «Суд над Інтернетом».  Позакласний захід був спрямований на розширення знань учнів про комп’ютерні мережі та Інтернет. Він пройшов у формі рольової гри, що забезпечує програвання життєвих ситуацій, а не просто спостерігання за дійством на сцені.

«Інтернет  ввійшов в усі сфери життєдіяльності людини. Він заполонив світ, а тому ставлення до нього неоднозначне: хтось вважає його другом і помічником, а інші – злом планетарного масштабу. Визначити його реальну роль ми намагалися на позакласному заході», – окреслив мету рольової гри Василь Берко, один із організаторів «Суду над Інтернетом».

Захід  об’єднав учнів училища будівництва та автотранспорту навколо проблеми Інтернету. В ігровій формі із залученням цікавих дійових осіб (суддя Законенко, адвокат Захищаленко) організатори разом із аудиторією розглядали серйозні питання сьогодення. Позакласний захід окреслив не лише позитивні, а й негативні сторони мережі, цим самим даючи можливість учням усвідомлено обирати сторону захисту чи звинувачення.

Демонстрація відео, доказовість аргументів сприяли усвідомленню головної тези заходу: Інтернет – невинний, адже людина сама вирішує, чим він стане у її житті.

Напишіть відгук