Ця цікава математика

Наука не лише може бути занудною, незрозумілою, частіше за все вона дає шанс відкрити двері до цікавого світу незбагненного, але ми не використовуємо можливість. Але якщо зазирнути хоча б на мить, можна закохатися у неї. Саме це довела Олена Алексенко, учитель математики Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту, організувавши позакласний захід «Подорож до цікавого світу математики».

«Нашою метою було показати всю красу точних наук, цікаві сторони для багатьох незрозумілого предмету, розкрити їх мелодійність та поетичність. Так, я не помилилася – мелодійність та поетичність. Адже навіть цифри передають певну ритмомелодику, дозволяють відкрити світ незвіданої математики», – пояснила особливості позакласного заходу організатор.

Справді, подорож до світу математики була досить цікавою та інтригуючою. Вона розпочалася з поетичної математики: присутнім потрібно було відгадати за цифровим записом, вірші якого поета в ньому зашифровані. Виявилося, що поезії і Пушкіна, і Лермонтова, і Маяковського можна представити у цифровому вигляді. Але найбільше всіх здивував цифровий запис, у якому учні розпізнали відому з дитинства пісеньку «Кабы не было зимы». Цікавим також був пошук фасифікованих продуктів, у якому допомогли «математичні слідчі». Декілька сторінок з історії математики стали прекрасним завершенням нетрадиційного позакласного заходу.

Так розкрилася іще одна сторінка незвіданої до кінця, але цікавої науки – математики. Сподіваємось, що це допоможе учням краще опанувати її та інші «незрозумілі» дисципліни. Адже головне у вивченні – правильний підхід. Не дарма ж говорять, що математика – цариця всіх наук

Напишіть відгук