Недаром говориться, що справа майстра боїться

1 квітня всі святкують день сміху, а Сумському вищому професійному училищу будівництва та автотранспорту не до жартів: тут проходить ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту автомобілів» серед учнів ПТНЗ. Змагання зібрало кращих представників із усієї області, щоб вони могли продемонструвати свої теоретичні знання та практичні вміння, підвищити рівень майстерності.

Учасників конкурсу привітала Ніна Зінчук, директор Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області: «Сьогодні найкращі учні Сумщини присутні у цьому залі, еліта учнівської молоді, наше майбутнє. Вони вже є найкращими, адже опанували автослюсарську справу на високому рівні. Звертаюсь до журі: будьте справедливими, об’єктивними, бажаю вам розкрити у кожному учневі фахівця, професіонала своєї справи».

DSCN7847Тетяна Сікірніцька, методист НМЦ ПТО у Сумській області, роз’яснила програму проведення конкурсу, побажала учасникам впевненості, наснаги та проявити усі свої можливості, адже такі змагання покликані не лише знаходити кращих майстрів своєї справи, вони впроваджені, щоб допомагати учням у самовдосконаленні, розкритті їх талантів.

Програма конкурсу складалася з теоретичної та практичної частин. Перша з них передбачала презентацію учасників «Я і мій навчальний заклад». Учні мали змогу представити себе, майбутню професію та свій навчальний заклад. Конкурсанти використали різні форми, щоб донести свою позицію членам журі: відео, мультимедійні презентації, розповідь. Всі виступи були гідні високих оцінок.

DSCN7736Практична частина конкурсу проводилася у слюсарній майстерні та майстерні з ремонту автомобілів. Перед  початком виконання завдань учасників ознайомили з порядком їх проведення, провели огляд робочих місць та інструктаж з охорони праці.  Представники Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту (Лебець Арте

м) та Шосткинського вищого професійного училища (Кравець Олександр) одразу відправилися до слюсарної майстерні, де на них вже чекало завдання: виточування натяжного гвинта верстата ножівкового по металу.

У майстерні з ремонту автомобілів завдання учнів розподілилися: доки Батурін Станіслав (Роменське вище професійне училище)  регулював систему запалення, Канівець Євгеній (Недригайлівське вище професійне училище) займався регулюванням теплового зазору клапанів, а через годину вони замінили один одного. Таким чином, за 4 години практичної частини конкурсу учні мали змогу продемонструвати майстерність виготовляти деталі та налагоджувати роботу автомобілів.

Ніна Зінчук та члени журі на чолі з Василем Сердюком, асистентом кафедри тракторів та сільськогосподарських машин СНАУ, високо оцінили роботу організаторів конкурсу. Проте найвищу оцінку отримали учасники, які проявили не лише гарну теоретичну підготовку, але й глибокі практичні знання та вміння.

 

DSCN7756

За результатами конкурсу призові місця розподілилися таким чином:

І місце – Лебець Артем (ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту»);

ІІ місце – Батурін Станіслав (ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище»);

ІІІ місце – Канівець Євгеній (ДПТНЗ «Недригайлівське вище професійне училище»);

ІV місце – Кравець Олександр (ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище»).

Переможець – Лебець Артем – буде представляти Сумську облас

ть на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту автомобілів» серед учнів ПТНЗ, який незабаром відбудеться у  м.Харків.

«Знання за плечима не носити», – говорить народна мудрість, а ми додамо: «Але з ними легше жити». Це і підтвердили учасники ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту автомобілів» серед учнів ПТНЗ, які продемонстрували власну майстерність, гарну підготовку та, сподіваємося, отримали масу  задоволення від змагання. Бажаємо їм наснаги, подальших перемог і вдосконалювати свою майстерність, адже немає більшого щастя, ніж коли улюблена справа стає професією.

Напишіть відгук