Герої не вмирають

22 січня 2014 року у ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» відбувся виховний захід, присвячений пам’яті жертв бою під Крутами. Фільм про героїв, історичні факти, відповіді-запитання і хвилина мовчання – це так не багато у часі, але так багато для виховання патріотів рідної держави.

29 січня виповнюється 96 років з дня бою на залізничній станції Крути, який розгорнувся між військовими підрозділами Української Народної Республіки та російською більшовицькою армією під командуванням М.Муравйова. «Цей бій був одним з етапів неоголошеної війни Радянської Росії проти незалежної України у 1917-1920 роках», – зазначено у постанові Верховної Ради України «Про відзначення подвигу героїв бою під Крутами».

Сьогодні існує багато міфів про цю подію.  Хтось вважає учасників бою героями, хтось дотримується іншої думки, проте їх подвиг неможливо заперечити. У цьому запевнила присутніх бібліотекар ліцею Коник Катерина Гаврилівна і наголосила: «Герої не вмирають, вони живуть у пам’яті і справах наступних поколінь, бо пам’ять – це основа майбутнього. Вона не дає забути сторінки нашої історії».

Учасники бою під Крутами є прикладом для сучасної молоді, яка має навчатися на досвіді поколінь. Вони – неперевершений зразок відваги, сміливості та честі. Адже довели, що за батьківщину потрібно стояти грудьми. Саме таким чином виявляється мужність, а не кількістю набраних балів в комп’ютерних іграх.

Напишіть відгук