Афганістан – ти біль в моїй душі

Дата: 07.11.2013 року.

Місце проведення: музей воїнів-афганців ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту».

Назва заходу: урок мужності «Афганістан – ти біль в моїй душі»

Кількість присутніх: 36 учнів

Запрошені: Приходько Ю.М., учасник бойових дій в Афганістані, голова СГО Афганістану ІНВА; адміністрація училища, керівник музею воїнів-афганців Нижегородцева Т.А., керівники навчальних груп, вихователі гуртожитку.

Мета: національно-патріотичне виховання учнів; формування розуміння значення життя як найвищої цінності; сприяння усвідомленню і засвоєнню історичних дат; розвиток емоційної сфери учнів.

Афганістан…Біль і мука, воля і неволя, життя і смерть, молодість і дорослість. Все це довелось пережити Приходько Юрію Миколайовичу і таким, як він. Саме ця видатна людина завітала до Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту 7 листопада, щоб розповісти про страшні події Афганської війни. Очі в нього світилися вогниками радості і надії, але тільки побачив на екрані кадри з документально фільму «Останній солдат», одразу ж потухли і стали сумними, посмішка зникла з обличчя, і в душі закарбувалася туга. Це забути неможливо!!! У мимоволі згадуємо слова В. Сухомлинського «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний». На заході були присутні учні ліцею в кількості 36 чоловік, які з завмиранням подиху слухали розповідь героя нашого часу.