Їдальня здатна забезпечити харчуванням усіх учнів навчального закладу, включаючи дітей пільгових категорій (одноразове або трьохразове харчування в залежності від пільгової категорії).
Питання організації харчування знаходиться на постійному контролі адміністрації закладу. Меню різноманітне, складається відповідно до санітарно-гігієнічних норм, затверджується кожного дня директором. Діє бракіражна комісія, щоденне завдання якої – перевірка санітарно-гігієнічного стану посуду та кухонного інвентарю, зберігання продуктів, відповідність приготованих страв до вказаних у меню. Ведеться відповідна документація.
Їдальня знаходиться на першому поверсі училища і має водозабезпечення, каналізацію, опалення. Їдальня включає в себе залу 244,7 кв.м. для прийому їжі, площа робочих приміщень – 154, 9 кв.м. До складу харчоблоку їдальні входять гарячий цех, цех для переробки м’ясних та рибних продуктів, цех для мийки і очистки овочів, комора для зберігання сипучих продуктів, мийне відділення посуду, мийне відділення кухонного посуду.
У підвальному приміщенні знаходиться комора для зберігання овочів, холодильна камера. Кількість місць у їдальні – 100, забезпечення технологічним обладнанням – 90 %, забезпечення посудом – 90%.
На першому поверсі гуртожитку працює медичний пункт. Медичний заклад, що обслуговує ДНЗ “Сумське ВПУБА”: КУ Сумська міська поліклініка № 3, вул. Ільїнська, 48/50, 22-12-21 головний лікар Котков В.В.
Медичний пункт забезпечений всіма необхідними медикаментами.
На початку навчального року в КУ «Сумська міська поліклініка № 3» проводиться обов’язковий медичний огляд усіх учнів училища.
З метою профілактики інфекційних захворювань та формування в учнів основ здорового способу життя між ліцеєм та КУ «Сумська поліклініка №3» складено та затверджено план спільних заходів, згідно з яким працює лекторій «Здоров’я».
Кожного року проводиться відповідна робота щодо організації оздоровлення учнів. Учні навчального закладу мають змогу оздоровлюватися у дитячому закладі санаторного типу «Ровесник» та у таборі «Сузір’я–2».