Слово майстру виробничого навчання Аліні Глуховець. Початок блоку про кухарів на 4 хвилині 20 секунді.
Професія кухаря є однією з найпопулярніших і затребуваних у світі. Кухар – це фахівець із приготування їжі. Хорошого кухаря іноді називають чарівником, бо він може зі звичайних продуктів приготувати справжній шедевр, який принесе радість і насолоду людям. Страви майстерних кухарів нерідко називають творами мистецтва.
Професія кухаря передбачає роботу в їдальнях різних підприємств, організацій, навчальних закладів, а також у кафе, барах і ресторанах. Можна працювати також на комбінатах харчування, кондитерських фабриках і заводах харчової промисловості. Середній заробіток кухаря залежить від фінансового стану підприємства, форми власності, кваліфікації працівника і в різних регіонах на різних підприємствах може коливатися.
Професійний ріст починається з посади помічника кухаря, а потім, у відповідності зі спеціалізацією та за умови гідного виконання своїх обов’язків, людина стає кухарем відповідного рівня діяльності. При цьому поступово підвищується кваліфікація шляхом присвоєння розряду.