Через терни до зірок

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики. У рамках святкування цієї дати в училищі будівництва та автотранспорту пройшов усний журнал «Через терни до зірок». Він мав на меті розповісти учням історію космонавтики та розкрити внесок українських вчених, космонавтів у спільну справу планети.

«Подвиг Юрія Гагаріна вписаний золотими літерами в книгу історії космонавтики, проте не слід забувати й імена Леоніда Каденюка, Костянтина Ціолковського, Леоніда Попова, Юрія Кондратюка  та багатьох інших. Саме вони створили уявлення про космос та дали змогу побачити Всесвіт», – розповіла Олена Кузьміна, бібліотекар бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка.

DSCN74931Усний журнал розгорнув для аудиторії сторінку під назвою «Космонавтика»:

Людей завжди манили далі,

їх вічно звали океани,

А космос жив і не спішив.

Він був казковим і страшним…

Позакласний захід був покликаний розповісти невідоме про відомих людей, відкрити наукові перлини, імена яких несправедливо забуто. Юрій Кондратюк, Микола Кибальчич, Олександр Засядько, Олександр Шаргей, Леонід Каденюк – ці видатні постаті назавжди залишаться у пам’яті учнів 16, 36 та 27 груп училища будівництва та автотранспорту. Позитивна атмосфера та інформаційність зустрічі приємно здивували присутніх. Захід завершився переглядом відео про неосяжні простори космосу та світлим «Маршем космонавтів»:

DSCN7055На душі і тривожно й щасливо,

Досягли ми своєї мети:

Неможливе вже стало можливим

Нам відкрилися інші світи.

Тільки ми б до їх меж долетіть не змогли,

Якби серце не грів рідний голос землі.

Напишіть відгук