Наші на Шевченківських читаннях

20 лютого 2014 року Обласні міжвузівські Шевченківські читання об’єднали студентство навколо геніальної постаті Кобзаряа. Сумський державний педагогічний університет радо привітав і учнів нашого училища.

«Ми раді вітати у цьому залі не лише студентів вищих навчальних закладів нашої області, а учнів професійно-технічних навчальних закладів, які цінують слово Шевченка, несуть його пожиттю», – зауважила Надія Кириленко, один із організаторів заходу.

Програма читань включала флеш-моб, пленарне та секційні засідання, а також поетичні читання з доробку Кобзаря та про Кобзаря. Учні Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту проявили себе майже в усіх заходах. Ще на пленарному засіданні після сильного виступу хору педагогічного університету, захопливої гри на бандурі Олега Москаленка та журливої історії кобзи Миколи Мошика, неперевершено виконане ессе учня 27 групи Тіщенка Олександра підкорило всіх присутніх. Відчувалося, що Олександр не просто добре знає поезію Шевченка, а захоплюється них, живе ним.

Поетичні читання розкрили нову грань учнів училища будівництва та автотранспорту. Учениця групи 36 Наталія Перерва та учень 27 групи Олександр Тіщенко представили публіці власне бачення декламування віршів Кобзаря. Національний одяг, чудова декламація, а головне щирість виконання поезії підкорили журі – наші учні серед призерів міжвузівських Шевченківських читань.

Щиро вітаємо Олесандра Тіщенка та Наталію Перерву з гарним виступом на обласному рівні. Бажаємо подальшої наснаги у вивченні літератури, перемог, а головне – отримуйте насолоду від того, що робите. Адже поезія, що йде від серця, заслуговує на найвищу оцінку, бо ще двісті років тому Тарас Шевченко заповідав:

Ну що б, здавалося, слова…

Напишіть відгук