Ми маємо бути зрозумілими Європі, а Європа – нам

Традиційно кожного року проводяться тематичні виховні заходи до Дня Європи в Україні. Цього року його відзначають 17 травня. До цього свята Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту провело ряд заходів, один з яких – «Україна – шлях до Європи».

«У ці важкі для України дні важливо допомогти учням отримати достовірну інформацію, а не купу різноманітного інформаційного бруду. Важливо розкрити для них справжню Європу, особливості звичаїв та традицій, їхню історію, культурну спадщину», – зазначили організатори заходу, працівники бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка.

День інформації, а саме таку форму обрали С. Дубовик та О. Чужикіна, пройшов досить успішно та продуктивно. Бібліотекарі залучили учнів не лише до сприймання інформації, а намагалися вести діалог, дізнаватися точку зору підлітків щодо питань про Європу та місце України у ній. Цьому сприяла гра «Європейська культурна спадщина», де учні 27 та 23 груп виявили свої знання та дізналися багато нового про сусідні держави. Цікавинкою заходу стала виставка-гід «Західноєвропейський живопис у музеях України». Такі незвичайні форми представлення мистецтва допомагають у естетичному вихованні.

Мандрівка країнами Європи познайомила учнів з красою та багатством мов, традицій, звичаїв, а також із культурою народів. Наприкінці учні мали змогу висловитися щодо перспектив та проблем вступу України в ЄС, і провідною стала думка про те, що за будь-яких обставин ми маємо бути зрозумілими Європі, а Європа – нам.

Напишіть відгук