Ми знову у лідерах!

Минулого четверга викладач професійно-теоретичної підготовки Сергій Азаров довів, що майстрами не народжуються – ними стають. Він на високому рівні представив Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту та став переможцем ІІІ етапу обласного конкурсу «Педагог-новатор – 2014».

DSC_0227Фінальний етап конкурсу пройшов 8-10 квітня 2014 року на базі державного професійно-технічного навчального закладу «Лебединське вище професійне училище лісового господарства». У ньому взяли участь викладачі та  майстри виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів області.

Вітальним словом відкрила конкурс Ніна Зінчук, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області. Вона відзначила, що «бути  вчителем, майстром виробничого навчання – це високе покликання, особливий талант. Тільки сильна духом людина може витримати те колосальне навантаження і стрімкий темп постійного вдосконалення, які супроводжують роботу з учнями».

Сергій Азаров із перших хвилин конкурсу завоював довіру журі. Він зарекомендував себе як відповідальний майстер своєї справи. Цей імідж личить викладачеві, адже він молодий, енергійний, працьовитий, амбітний, але в той же час дуже скромний та талановитий. Саме таким його побачили члени журі на першому конкурсному завданні «Самопрезентація».

Досвід Сергія Азарова вразив навіть найприскіпливіших критиків. Авжеж, педагог презентував спільну діяльність викладача та учнів по створенню електронного навчального посібника «Автослюсар». Розробка електронних посібників – новітня тенденція в системі освіти, адже вони дозволяють вирішити цілий ряд питань щодо підвищення якості професійної підготовки фахівців.

Професійним випробуванням стало проведення уроку з незнайомою аудиторією та його самоаналіз, де педагогічні таланти учасників конкурсу заблищали з новою силою. Однією із зірок того дня був і представник нашого навчального закладу. Він не лише зміг розкрити тему, виконати поставлені завдання, а й застосував представлений раніше електронний посібник. Це ще раз довело, що досвід Сергія Азарова має велике практичне значення.

DSC_0314Розсудливий, чесний, справедливий педагог повністю розкрився  у конкурсі «Світ моїх захоплень». Виявилося, що техніка – це життя викладача, яке завжди супроводжується теплою музикою його гітари. Завершувала конкурс лірична пісня «Мама», до якої було підготоване відео з особистого архіву сім’ї Азарових. У цей момент очі були на мокрому місці навіть у простих глядачів…

Кульмінацією ІІІ етапу обласного конкурсу стало останнє завдання – «Вернісаж педагогічної творчості». Учасникам потрібно було, підкріпивши приготованою власноруч наочністю, дати розгорнуту відповідь на питання: «Якби я був міністром освіти та науки країни, то…». Це не було проблемою для Сергія Азарова, тому що він був ініціатором удосконалення робочого кабінету та очолює обласну творчу групу з оновлення державного стандарту ПТО за професією «Слюсар з ремонту автомобілів».

Пройшовши всі етапи конкурсу «Педагог-новатор – 2014», Сергій Азаров виявив високий рівень теоретичної та практичної фахової підготовки, творчий підхід до справи та неймовірне працелюбство, відданість професії. Його слова стали девізом життя: «Я найзвичайнісінька людина, яка просто хоче зробити щось корисне у цьому світі», – ще раз підтверджують, що скромність не лише прикрашає людину, а й веде до професійного Олімпу.

За підсумками ІІІ етапу обласного конкурсу «Педагог-новатор – 2014» Сергій Азаров став переможцем у номінації «викладач професійно-теоретичної підготовки». Він був нагороджений почесним дипломом та цінними подарунками.

Тож бажаємо Вам наснаги, творчого злету та підтримки учнів. Ви – наша гордість!

Напишіть відгук