Лідерство – крок до самостійності

Покращення дружніх стосунків, гарний настрій, дружня атмосфера, море позитивних емоцій, цікаві ідеї, сучасний погляд на життя. Саме це відчула президент учнівського самоврядування Сумського професійного ліцею будівництва та автотранспорту Вікторія Бехало під час з’їзду президентів учнівського самоврядування Сумської області, що пройшов на базі Хотінського професійного аграрного ліцею.

Юнацькі роки більшість вважає чи не найкращим періодом у своєму житті. Саме за юнацтва кожний робить крок у доросле життя, вирішує власні проблеми. Більшість із них – суто учнівські проблеми, що можуть виникнути в навчальному закладі.

«Чекати на те, що проблеми хтось вирішить замість нас – доволі наївно. Вирішувати проблеми намагаємося самостійно, але інколи це неможливо. Саме тому ми об’єднуємося, радимося, звертаємося за допомогою до адміністрації навчального закладу і спільно вирішуємо проблемні питання» – розповідає Вікторія Бехало, президент учнівського самоврядування Сумського професійного ліцею будівництва та автотранспорту.

Вікторія Бехало, під час обміну досвідом, розповіла своїм одноліткам про цікаві заходи, що відбулися в ліцеї у першому семестрі. Це і феєрична новорічна дискотека в нічному клубі «Luna», конкурс креативних історій серед учнів «Як я провів Новий рік» та багато інших заходів, ініційованих учнівським самоврядуванням ліцею. Особливо зацікавила присутніх новина про те, що за участі учнів ліцею, з нового року на сайті закладу запрацював електронний розклад.

Безперечно, лідер – це особа, яка постійно займається саморозвитком. І ця зустріч не стала винятком. Для учнівських лідерів було проведено тренінг із розвитку лідерських якостей «Я – успішний» за програмою «Школа лідерів», під час якого учасники отримали чимало корисних навичок (робота в команді, планування робочого часу та ін.).

Лідерство

Напишіть відгук