Знаймо і бережімо довкілля

1 квітня відбулася екологічна панорама «Чарівне моє довкілля: сквери та парки – легені планети», яка  об’єднала учнів 16, 17 та 27 груп довкола проблеми збереження зелених насаджень. Захід пройшов у рамках проведення декади циклової комісії природничо-математичних наук.

«Важливо цінувати те, що у нас є. Ліси, парки, сквери забезпечують навколишнє середовище киснем, проте людина безвідповідально ставиться до них. Варто пам’ятати, що ми не одержали землю у спадок від пращурів, ми взяли її у борг у наших нащадків!», – наголосила на збереженні довкілля Ольга Касьяненко.

Виховний захід допоміг учням дізнатися багато нового про дерева, які розповсюджені в України, а також про ті, які не зустрічаються на території нашої держави. Організатори продемонстрували чудові презентації, відеоролики про «легені планети». Усіх присутніх зацікавила розповідь про дерева, які занесені до Червоної книги України. Доцільною була й бесіда про зелені насадження м.Суми. Вона активізувала присутніх та звернула увагу на особливостях нашого міста.

Охорона природи – благородна і нелегка справа. Але якщо кожен із нас зробить хоча б одну добру справу, світ стане кращим. Бережімо природу!

Напишіть відгук