Доторкнутись до прекрасного

Протягом лютого-березня 2014 року, у цей нелегкий для нашого народу час, Україна святкувала 200-річчя Великого Кобзаря. Наше училище не залишилось осторонь. У нас було проведено ряд заходів, приурочених цій даті, а 26 березня вчителі української мови та літератури організували екскурсію учнів на виставку «Молитва», присвячену ювілею Шевченка.

До екскурсії долучилися учні 16 групи. Виставка, представлена у приміщенні Сумської муніципальної галереї, зацікавила їх. Вони із захопленням розглядали картини із приватних колекцій Сумської області, були вражені майстерністю місцевих художників. Особливий інтерес викликали вишиті полотна народних умільців. Учні зацікавлено ставили запитання екскурсоводу, роздивлялися експонати та фотографувалися на згадку.

Викликала інтерес і виставка «Перша світова: приватна колекція», представлена в другому залі галереї. Особливо зацікавили юнаків речі, які використовувалися на фронті бійцями або були виготовлені їх руками. Цю виставку, але днем раніше, відвідали і учні 26 та 35 груп разом із Тетяною Нижегородцевою. Вони отримали велике естетичне задоволення та дізналися багато нових фактів про перебування наших героїв на війні.

«Цікаво відвідувати такі виставки, адже у них є частиночка душі. Вони впливають на свідомість, змушують замислитися над своїм життям. Особливо сьогодні, у нелегкий час, вони підтримують своєю душевністю, дають сили та надію. Саме тому ми вдячні нашим викладачам за те, що дають змогу доторкнутися до прекрасного», – говорять учні Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту.

Напишіть відгук