Відкритий урок – ще один крок до майстерності

 У середу, 19 березня, у рамках проведення декади циклової комісії професій загальних для всіх сфер економіки відбувся відкритий урок виробничого навчання. Його відвідали представники адміністрації, молоді викладачі та бажаючі прейняти досвід педагога. До проведення заняття були залучені учні 42 групи, які проявили свої навички оперування комп’ютерними технологіями.

Майстер Ірина Єременко продемонструвала майстерність та навички ведення занять виробничого навчання. Урок пройшов на достатньо високому рівні. Педагог залучила інноваційні методи навчання, які дали змогу учням краще освоїти матеріал. Майстер обрала актуальну тему заняття, адже уміння створювати різні форми документації – необхідна складова кваліфікованого оператора комп’ютерного набору. Усі присутні відзначили високий рівень підготовки заняття, добрий рівень знань та умінь учнів.

«Наші вихованці стали натхненням для створення заняття. Саме завдяки їм я й вирішила провести відкритий урок у такій формі. Вважаю, що людиноцентризм та орієнтація на можливості учня повинні стати пріоритетним чинником у підготовці занять, а особливо уроків виробничого навчання», – пояснила Ірина Єременко.

Таке ставлення до навчального процесу є взірцевим, адже ще в Талмуді зазначалося, що багато можна навчитися у своїх наставників, ще більше  – у товаришів, але найбільше – у своїх учнів.

Напишіть відгук