Веселка робітничих професій

Дата: 21 листопада 2013 р.

Назва заходу: ярмарок професій «Веселка робітничих професій».

Місце проведення: Будинок культури «Хімік».

Мета: інформувати учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл міста, їх батьків, шкільних психологів, педагогів, всіх зацікавлених осіб щодо профорієнтаційних послуг, які надаються службою зайнятості; презентація навчальних закладів усіх рівнів акредитації; допомога молодим людям в оптимальному виборі професії відповідно до власних можливостей та потреб ринку праці; ознайомлення зі змістом професій та їх вимогами до працівника; шляхами, умовами професійної підготовки і працевлаштування.

21 – 22 жовтня 2013 року в приміщенні Будинку культури «Хімік» проходив інформаційний масовий захід – ярмарок професій «Веселка робітничих професій», який організував Сумський міський центр зайнятості із залученням державних професійно – технічних навчальних закладів міста.

Учні випускних класів загальноосвітніх шкіл, їх батьки мали змогу переглянути відео – ролик про професії, ознайомитися з матеріальною базою ліцею з планшетів та рекламних проспектів.

Гостям ярмарку демонстрували:

– майстер – клас з контролю якості сировини і готової продукції;

– майстер – клас зі збирання, розбирання і налагоджування контактної системи запалювання двигуна внутрішнього згорання;

– провели показ діючих макетів контактної системи впорскування сучасних автомобілів виготовлених руками учнів ліцею.

Майстер – клас і принцип роботи діючих макетів автомобіля супроводжувалися мультимедійними презентаціями.

Визначена мета заходу була досягнута: молоді люди, які вступають на шлях самостійного життя, одержали допомогу в оптимальному виборі професії відповідно до власних можливостей та потреб ринку праці.

Профорієнтаційний марафон надихнув майбутніх випускників на прискорення вибору майбутньої професії. Особливо припали до душі юнакам професії «слюсар з ремонту автомобілів, водій автотранспортних засобів (категорія «С»), «електрогазозварник», «машиніст крана автомобільного» та «муляра». Дівчата облюбували професії «контролер харчової продукції» та «лаборанта хіміко-бактеріологічного аналізу».

Можна з впевненістю сказати, що проведений ярмарок професій «Веселка робітничих професій» став дороговказом для майбутніх абітурієнтів.