Ваше здоров’я – у ваших руках!

Серед соціальних та медичних проблем суспільства захворювання на туберкульоз посідає особливе місце – туберкульозом хворіли та продовжують хворіти мільйони людей в усіх країнах світу. Саме тому 12 березня 2014 року у Сумському вищому професійному училищі будівництва та автотранспорту відбулася виховна година «Профілактика, рання діагностика та лікування туберкульозу у підлітків» за сприяння Червоного хреста та лікаря-фтизіатра Сумського обласного протитуберкульозного диспансеру.

За даними МОЗ, захворюваність на туберкульоз в Україні у 2012 р. склала 68,1 випадки на 100 тис. населення. Протягом останніх п’яти років рівень смертності від туберкульозу зменшився на 31% і складає за підсумками 2012 року 15,2 випадки на 100 тис. населення.

«Туберкульоз – важке інфекційне захворювання, проте розуміння цього питання підвищує захист населення від хвороби. Адже обізнаний означає озброєний», – зазначила лікар-фтизіатр Ольга Лаба. Вона наголосила на основних протитуберкульозних заходах: вакцинація та ревакцинація; хіміопрофілактика; ізоляція дітей від мікробактеріального вогнища; санітарно-освітня робота серед населення та диспансерне спостереження лікарем-педіатром та лікарем-фтизіатром за дітьми з групи ризику. Але головним був, є і залишається здоровий спосіб життя, який включає не лише відмову від шкідливих звичок, а й головним чином власну гігієну, якісне харчування та правильний режим дня.

Здоровий спосіб життя людини направлений не тільки на зберігання та зміцнення власного здоров’я, але й на гармонійний розвиток людини. Як говорить народна мудрість: «Бережи одежу знову, а здоров’я змолоду».

Напишіть відгук